Sâmbătă, 23 feb 2019: Busola valorilor și misiunea personală

value_definition-300x300

Data: Sâmbătă, 23 februarie 2019 (Între 9:30 și 12:30)

Pentru mulți dintre noi, viața e ca o pădure deasă prin care trebuie să ne croim drum. Avem în fața noastră mii de poteci, unele mai bătătorite, altele abia umblate. Avem și spații complet ne-explorate. Deseori cei din jur ne împing înspre o potecă sau alta în funcție de ce cred ei că ar fi bine pentru noi sau de ce spune cutuma că ar trebui să facem pentru a fi fericiți. Se întâmplă însă să ne găsim pe drum, pe poteca croită de alții și să ne dăm seama că nu e poteca noastră, că facem lucruri în vitutea inerției, că viața are mai puțin sens decât ne-am dori, că ceva lipsește și nu știm ce. În astfel de situații mulți oameni schimbă pur și simplu direcția, deseori fugind de ceea ce îi face nefericiți pe drumul actual. Rareori însă, înainte de o asemenea schimbare – fie ea o schimbare de job, de relație sau orice altă decizie care ne transformă viața – ne oprim să ne întrebăm înspre ce mergem, mai degrabă decât de ce fugim. De obicei știm ce nu ne mai place la situația curentă, însă prea rar ne oprim să definim clar care e direcția aspirațiilor noastre.

Misiunea personală constituie acea direcție, acel “far” pe care fiecare dintre noi îl putem defini în viețile noastre. Ea ne arată mereu direcția în care ar trebui să ne orientăm. Valorile personale sunt busola care ne poate ajuta să alegem drumul cel mai potrivit către direcția sugerată de misiunea noastră.

Acest workshop își propune să susțină participanții în definirea acestor două repere esențiale pentru o viață trăită autentic, conștient și congruent. Vom parcurge împreună două exerciții de coaching – unul de stabilire a valorilor personale și celălalt de conturare a misiunii personale. Vom vorbi despre valori “înspre” și “dinspre”, despre conflicte de valori, despre legătura dintre valori, convingeri și comportamente. De asemenea, vom discuta ce este misiunea personală și în ce fel e ea diferită de orice obiectiv practic ne-am stabilit vreodată (“De ce” versus “Cum” și “Ce”). Vom povesti și de ce nu e nevoie să așteptăm să avem “norocul” de a ne descoperi misiunea și cum putem face pași înspre a ne-o stabili conștient.

Vor fi trei ore de introspecție care pot constitui începutul unui proces profund și complex, în care fiecare dintre participanți poate porni apoi pe cont propriu, după workshop.

Contribuția pentru workshop este 200 RON, iar locația este sediul Mind Learners, în zona Domenii. Voi trimite adresa exactă pe mail celor care se vor înscrie. Vă rog includeți datele voastre pentru factură în mailul de înscriere (date complete de CI pentru persoane fizice sau de firmă pentru PJ).


ÎNSCRIERI

Pentru înscrieri, îmi puteți scrie la alis.anagnostakis@mindlearners.ro.