Despre

 

1606453_10152181216323769_1938964957_oSunt o perpetuă elevă a minții. De când mă știu, m-am întrebat de ce gândesc și se comportă oamenii așa cum o fac. Cred că există, în fiecare dintre noi, un întreg univers care abia așteaptă să fie descoperit. Și în timp ce mă străduiesc să-l explorez pe-al meu, mi-am făcut o misiune din a-i ajuta și pe alții să facă același lucru. Am creat blog-ul în 2010, tocmai pentru a împărtăși călătoria mea de auto-descoperire și a oferi și altora resurse pentru propria lor călătorie. În toți acești ani, el a crescut odată cu mine.

“Anagnostakis” înseamnă în greacă “cel care citește” și-mi place să-mi imaginez că nu e o coincidență. Toți cei apropiați îmi cunosc pasiunea pentru cărți și tendința de deveni uneori un adevărat “șoarece de bibliotecă”, însă eu cred că ideea de “cititor” e mai profundă.

În eforturile mele de a “citi” mintea am dat peste inimă. Am descoperit că inima are propria ei înțelepciune și reprezintă o altă formă de inteligență căreia mulți dintre noi rareori îi dăm suficientă atenție.

Pe măsură ce am învățat să prețuiesc înțelepciunea inimii în aceeași măsură cu înțelepciunea minții, am descoperit că oamenii sunt mult mai mult decât rolurile lor în viață, că viața însăși e mult mai mult decât un șir de momente și că toți suntem, la un anumit nivel, inter-conectați. Am ajuns să cred că învățând despre conexiunea asta, ascultându-ne inima și mintea, privind mai atent înspre interior și înțelegând de ce facem ceea ce facem în fiecare zi, ne putem construi vieți mai împlinite și cu mai mult sens.

Sper ca lecțiile de viață, experiențele, lecturile pe care le împărtășesc aici să vă fie de folos în a deveni mai conștienți de cine sunteți cu adevărat, cum sunteți conectați cu alții și poate vă vor da ocazia să stați de vorbă cu propriul suflet.

Când nu scriu, citesc, pictez sau visez, sunt mama Ednei – singurul om pe care am privilegiul să-l însoțesc în călătoria lui prin viață din prima secundă, omul care mă învață în fiecare zi să mă joc, să fiu prezentă și să mă bucur mai conștient de tot. În restul timpului, lucrez (deși am încetat să mai consider că asta e o muncă) ca trainer, coach și consultant în cultură organizațională. Din 2007, am avut în sala de curs mii de oameni dintr-o mulțime de companii și am făcut coaching cu sute de clienți. În timp, mi-am dezvoltat propria metodologie de training, centrată pe conștientizare, auto-observare și auto-cunoaștere, livrând workshop-uri de “Coaching”, “Motivație” sau cursuri pe teme neconvenționale precum “Autenticitate”, “Încredere” sau “Fericire” pentru o mulțime de companii. În lucrul cu indivizi și grupuri, îmbin metodele creative de lucru precum vizualizarea și imaginația activă, cu abordări moderne din neuroștiință pentru a crea un cadru propice introspecției și schimbării comportamentale. După o experiență de peste 2500 de ore de coaching, am fost acreditată de Federația Internațională de Coaching la nivelul PCC (Professional Certified Coach).

În 2011 am renunțat la un job în corporație ca să-mi urmez visul de a crea Mind Learners, o companie de training și coaching al cărei scop este să aducă auto-cunoașterea în programele de dezvoltare a angajaților. Cred că misiunea mea ca și coach și trainer este să deschid uși către autocunoaștere pentru cei cu care lucrez și mă simt mândră ori de câte ori am ocazia să însoțesc un client pe drumul evoluției personale și pot fi martora schimbărilor pozitive pe care, prin coaching, oamenii le aduc în viețile lor.  În spiritul acestei misiuni, am fondat, în 2015, Școala de Coaching Transformațional Mind Learners (acreditată de Federația Internațională de Coaching la nivel ACSTH) care a devenit foarte repede cel mai frumos și plin de sens proiect pe care l-am creat până acum în cariera mea.

Mai multe despre mine găsiți aici sau pe Twitter și Facebook. Îmi puteți scrie aici.

Mai presus de orice însă, sper să vă opriți și să citiți, să simțiți și să gândiți. Și poate să-mi împărtășiți și mie gândurile voastre :).